Tentoonstellingen

AANwinsten UITgestald - 20 jaar verzamelwoede

1 juli 2020 - 29 augustus 2021

Wat hebben een sabel, een processiejurk en de grammafoonplaat ‘Op de purperen hei’ gemeen? Ze komen allen uit particuliere verzamelingen en zijn geschonken aan Musea Turnhout, waar ze deel uitmaken van de collectie van het Taxandriamuseum. Een selectie daarvan is nu te zien in de tentoonstelling AANwinsten UITgestald - 20 jaar verzamelwoede.

 

De Kempen in de nevel

Fototentoonstelling - tot 21 maart 2021

In thematische reeksen toont het Taxandriamuseum regelmatig een selectie van foto’s die gemaakt zijn door het 'Collectief Rob Koop', een groep enthousiaste fotografen uit Turnhout en omgeving onder leiding van docent Rob Koop.

Al bijna tien jaar bezoeken Rob en zijn studenten de Turnhoutse musea om de architectuur van de museumgebouwen of bijzondere interieurelementen vast te leggen. Voor 'De Kempen in de nevel' trokken ze echter naar buiten om typische Kempense landschappen in mistige nevel te vinden. Het resultaat ontdek je in het Taxandriamuseum.

De Kempen in de nevel

Deze fotografen verleenden hun medewerking: Lief Aernouts, Mick Aerts, Bert Bussens, Frans Calders, Annemie Koop, Jef Leys, Lies Paulussen, Jef Sauvillers, Bie Siegers, Marleen Stoops, Lu Vanderveken, Nan Vandongen, Cyriel Verbist, Sandy Anthonis, Lief Geudens, Anita Lardenoit, Paula Leysen, Luc Lugghe, Lut Mertens, Lydia Schrauwen, Bie Siegers, Emiel Van Baelen, Peter Van der Avort, Herman Van Deun, Ann Van Gaubergen, Marleen Van Uffel.

Een voorsmaakje!

Terugblik

De voorbije jaren sierden deze tentoonstellingen het Taxandriamuseum:

Handwerk Bandwerk - Neuzen in een Kempense kleerkast (2018-2019)

Manen en laarzen - Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen (2017 -2018)