Activiteiten

Werk mee aan de Collectieve Collectie 

Nog tot 23 december vindt “De Collectieve Collectie” plaats in het museum. Kunstenaar Kristof Van Gestel presenteert er elementen uit het proces van dit participatieve en artistieke onderzoeksproject, waarin hij samen met het publiek aan de slag gaat met een collectie ‘zwerfgoed’. De manier waarop er in een museum objecten verzameld, geordend, gewaardeerd, getoond worden, maar ook hoe je er verhalen over vertelt, wordt in het project als lens gebruikt om onze relatie tot alledaagse dingen te onderzoeken. Zo ontstaat een eigenzinnige en artistieke praktijk van waarderen en hergebruik.

Je kan zelf op meerdere manieren deelnemen aan het project: breng een eigen object binnen aan de balie, neem een collageboek mee en ga thuis aan de slag, informeer jezelf en ga op ontdekking op de website collectievecollectie.be of schrijf je in voor een workshop in de Museumgarage en ga samen met Kristof aan de slag met de aangeleverde objecten. Later volgt een weggeefmarkt met alle unieke dingen die ontstaan.

Lees meer over dit kunstproject.

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info! 

Open Kantatelier 

Wie het kantklossen al enigszins onder de knie heeft en graag oefent maar niet veel tijd heeft, kan in het Taxandriamuseum terecht. In samenwerking met docente Inge Deleu organiseert het museum een open-kantatelier. Het atelier vindt afwisselend op donderdagavond of op maandagnamiddag plaats. Deelnemers kunnen wekelijks of tweewekelijks komen.

Er worden geen lessen gegeven en er zijn geen opgelegde stukken. Iedereen maakt wat hij of zij zelf wil. Kleurrijk, eenvoudig, ingewikkeld: het kan allemaal. Breien of haken kan ook. En wie zonder inspiratie zit, kijkt maar even op de kantzolder van het museum! Doel is om gezellig samen te handwerken en elkaar te helpen indien nodig. Uiteraard is Inge Deleu er telkens om bij te sturen. 

Kantklossen

Wanneer? September tot juni, op donderdag van 18 tot 21 uur of op maandag van 13 tot 16 uur – niet in vakantieperiodes

  • Materiaal zelf mee te brengen
  • Info & inschrijven: taxandriamuseum@turnhout.be, tel. 014 43 63 35
  • Deelname: 70 euro per jaar (tweewekelijks)