Activiteiten

Ben je specifiek op zoek naar activiteiten voor gezinnen met kinderen? Raadpleeg dan hier de 'Met je kinderen'- webpagina.

Initiatie kantklossen

Wil je eens proeven van het kantambacht onder begeleiding van docente Inge Deleu? Je wordt spontaan vrolijk van het ontwerp dat ze aanbiedt. Herken je er een juichend mannetje, supporter van de Olympische Spelen, een aanbidder van het zomers zonnetje of een vroegmiddeleeuws juweel in? Met 10 klossen maak je je eigen kantwerkje.

Praktisch:

  • Zondag 28 juli 2024
  • Van 13 uur tot 17 uur in het Taxandriamuseum
  • Voor volwassenen (vanaf 14 jaar)
  • 20 euro per deelnemer (15 euro voor -18 jarigen)
  • Deze activiteit is reeds volzet
  • Max 8 deelnemers
  • Vrijblijvende tip: wil je voordien ook graag het museum bezoeken? Volwassenen betalen dan ter plaatse enkel nog de normale toegangsprijs tot het museum (5 euro / reductietarief 3 euro / kansentarief 1 euro) Voor -18 jarigen is een museumbezoek steeds gratis.

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Kind met inktvlekken is een verhaal over uitbuiting en onrecht, maar ook over verzet, moed en de wil om de loop van de geschiedenis te veranderen. Turnhout beleefde in de negentiende eeuw haar hoogdagen als industriestad. Met de stad van nu als decor neemt Kind met inktvlekken je terug mee naar deze bewogen periode.

Tien imposante muurschilderingen brengen de wereld van Senne tot leven in een ongezien streetartparcours. Je kunt het parcours doorlopen met een gids of audiogids.
De rondleiding is voornamelijk afgestemd op volwassenen. Voor kinderen zijn extra opdrachten voorzien in het pakket.

Meer weten over 'Kind met inktvlekken'.

Open Kantatelier

Wie het kantklossen al enigszins onder de knie heeft en graag oefent maar niet veel tijd heeft, kan in het Taxandriamuseum terecht. In samenwerking met docente Inge Deleu organiseert het museum een open-kantatelier. Het atelier vindt afwisselend op donderdagavond of op maandagnamiddag plaats. Deelnemers kunnen wekelijks of tweewekelijks komen.

Er worden geen lessen gegeven en er zijn geen opgelegde stukken. Iedereen maakt wat hij of zij zelf wil. Kleurrijk, eenvoudig, ingewikkeld: het kan allemaal. Breien of haken kan ook. En wie zonder inspiratie zit, kijkt maar even op de kantzolder van het museum! Doel is om gezellig samen te handwerken en elkaar te helpen indien nodig. Uiteraard is Inge Deleu er telkens om bij te sturen. 

Kantklossen

Wanneer? September tot juni, op donderdag van 18 tot 21 uur of op maandag van 13 tot 16 uur – niet in vakantieperiodes

  • Materiaal zelf mee te brengen
  • Info & inschrijven: taxandriamuseum@turnhout.be, tel. 014 43 63 35
  • Deelname: 70 euro per jaar (tweewekelijks)

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info!