Activiteiten

Picknick in de museumtuin

Hij zit verscholen achter het historische 'Huis Metten Thoren', die prachtige tuin van het museum. Elke dinsdagmiddag van augustus ben je er meer dan welkom om samen te genieten van je eigen picknick.

Wat valt er te beleven? Onze gidsen vertellen met veel inlevingsvermogen het verhaal van Maria van Brabant en Amalia van Solms, je knutselt er zelf een papieren valk in elkaar, onderneemt een heuse zoektocht doorheen de tuin of gaat aan de slag als echte muggenblusser! Op dinsdag 17 augustus komen er zelfs échte valkeniers demonstreren. 

Praktisch

  • Iedere dinsdagmiddag van 12 tot 14 uur.
  • Je zorgt voor je eigen eten en drinken, pak dus vooral in wat je het allerlekkerst vindt!
  • Reserveren voor de picknick kan niet vooraf, als alle picknickplekjes uitgedeeld zijn is de tuin volzet. Voor de organisatie van de picknick houden we ons aan de maatregelen die van kracht zijn in de horeca.
  • Wil je met een (jeugd)groep komen? Geef ons dan vooraf een seintje via museumworkshop@turnhout.be.
  • Het museum is vervroegd geopend vanaf 12 uur, een bezoek dien je nog wel te reserveren (dat kan ook bij aankomst als er nog plaats is) en is betalend.

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info! 

Open Kantatelier

Wie het kantklossen al enigszins onder de knie heeft en graag oefent maar niet veel tijd heeft, kan in het Taxandriamuseum terecht. In samenwerking met docente Inge Deleu organiseert het museum een open-kantatelier. Het atelier vindt afwisselend op donderdagavond of op maandagnamiddag plaats. Deelnemers kunnen wekelijks of tweewekelijks komen.

Er worden geen lessen gegeven en er zijn geen opgelegde stukken. Iedereen maakt wat hij of zij zelf wil. Kleurrijk, eenvoudig, ingewikkeld: het kan allemaal. Breien of haken kan ook. En wie zonder inspiratie zit, kijkt maar even op de kantzolder van het museum! Doel is om gezellig samen te handwerken en elkaar te helpen indien nodig. Uiteraard is Inge Deleu er telkens om bij te sturen. 

Kantklossen

Wanneer? September tot juni, op donderdag van 18 tot 21 uur of op maandag van 13 tot 16 uur – niet in vakantieperiodes

  • Materiaal zelf mee te brengen
  • Info & inschrijven: taxandriamuseum@turnhout.be, tel. 014 43 63 35
  • Deelname: 70 euro per jaar (tweewekelijks)