Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Activiteiten

Zomer in het museum

Deze zomervakantie valt er weer heel wat te beleven in het museum. Geniet van gratis rondleidingen, een kunstatelier met je gezin, de picknick in de museumtuin, het spiksplinternieuwe STADSLAB of de schattenjacht van Vlieg!

Ontdek hier het volledige aanbod.

International Lace day

Op zondag 26 juni 2022 vindt 'International Lace Day' plaats. De vrijwillige kantdames tonen je graag hoe de ambacht van het kantklossen juist in zijn werk gaat.

Praktisch:

  • Het museum is geopend van 11 tot 17 uur
  • Gewone toegangstarief. Een bezoek aan de tuin is gratis.

Tip: In de museumtuin vind je sinds kort ook beeldhouwwerken die de uitbreiding van 'Passage - Kempense kunst nu' betekenden. De tijdelijke expo loopt nog tot 29 augustus 2022.

 

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info! 

Open Kantatelier

Wie het kantklossen al enigszins onder de knie heeft en graag oefent maar niet veel tijd heeft, kan in het Taxandriamuseum terecht. In samenwerking met docente Inge Deleu organiseert het museum een open-kantatelier. Het atelier vindt afwisselend op donderdagavond of op maandagnamiddag plaats. Deelnemers kunnen wekelijks of tweewekelijks komen.

Er worden geen lessen gegeven en er zijn geen opgelegde stukken. Iedereen maakt wat hij of zij zelf wil. Kleurrijk, eenvoudig, ingewikkeld: het kan allemaal. Breien of haken kan ook. En wie zonder inspiratie zit, kijkt maar even op de kantzolder van het museum! Doel is om gezellig samen te handwerken en elkaar te helpen indien nodig. Uiteraard is Inge Deleu er telkens om bij te sturen. 

Kantklossen

Wanneer? September tot juni, op donderdag van 18 tot 21 uur of op maandag van 13 tot 16 uur – niet in vakantieperiodes

  • Materiaal zelf mee te brengen
  • Info & inschrijven: taxandriamuseum@turnhout.be, tel. 014 43 63 35
  • Deelname: 70 euro per jaar (tweewekelijks)