Met je klas

Wat is er mogelijk met mijn klas in het Taxandriamuseum?

Wel, je kiest helemaal zelf de meest gepaste formule voor je klasbezoek. Je kunt uiteraard ook verschillende elementen combineren en zo zelf je uitstap samenstellen. Wat zijn de mogelijkheden?

Tip: blijf je graag op de hoogte van al het nieuws voor scholen in de musea? Schrijf je dan hier in voor de Nieuwsbrief Onderwijs. 

VAST AANBOD

1. Je boekt een rondleiding naar keuze met gids: meer info

2. Je gaat zelfstandig aan de slag met door het museum aangeleverd materiaal: meer info


Tijdelijk aanbod

Archeologiedagen

Graven naar botten van je eigen fantasiedier

Een archeoloog neemt jouw klas mee naar het verleden doorheen verschillende kamers van het Taxandriamuseum. In de Jachtkamer ontdekken de kinderen een aantal opgezette dieren. Als we gaan opgraven in de Conciërgerie vinden we ook dierenbotten! Welk dier ontstaat er als we het skelet terug moeten samenstellen en het op papier tekenen?

Door de afwisseling van verhalen en doe-activiteiten is dit programma geschikt voor kinderen van de derde kleuterklas of het eerste leerjaar. Tijdens de opgraving en de creatieve workshop wordt de klas in 2 gesplitst, daarna wisselen de groepjes van activiteit.

Praktisch:

  • Gratis evenement
  • Vrijdag 24 mei van 13u30 tot 15u30.
  • Reserveren via nelle.debeuckeleer@turnhout.be. Informeer ook voor mogelijkheden op andere dagen.

Goed om te weten

Gratis schoolvervoer

Musea Turnhout is een erkende ‘cultuurschakel’. Klasgroepen kunnen via DynamoOPWEG het Begijnhofmuseum, het Museum van de Speelkaart en het Taxandriamuseum tijdens de daluren gratis per bus bezoeken. Op die manier genieten jongeren en hun leerkrachten van onze educatieve en culturele activiteiten.
Wil je als school gebruik maken van dit initiatief? Surf naar de website van Dynamo3

Leuke museumactiviteiten online

Binnen vier vaste rubrieken kan je vanop afstand aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info!