Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Zomer in het museum

Gezinsworkshop 'Passage'

Kunstatelier

Na een inspirerende ‘Passage’ doorheen de gelijknamige tentoonstelling kunnen gezinnen zelf aan de slag, begeleid door een ervaren kunstenaar. Het eindresultaat van deze creatieve namiddag verdient thuis wellicht een ereplaatsje.


Gratis rondleiding

Elke dinsdag van de zomervakantie

Met de zomervakantie gaan ook de laatste twee maanden van de tentoonstelling 'Passage - Kempense kunst nu' in. Vanaf 12/7 start er elke dinsdag om 14 uur een gratis rondleiding doorheen het hele museum. Je hoeft hiervoor niet te reserveren.

Praktisch

Tip: Kom nadien helemaal tot rust in de museumtuin, daar bewonder je een reeks beeldhouwwerken van Kempense kunstenaars.


Picknick op dinsdag

Elke dinsdag van augustus, van 12 tot 15 uur.

Picknicken in de gezellige, maar verborgen achtertuin van het Taxandriamuseum is het hele jaar door mogelijk tijdens de openingsuren. Elke dinsdag van augustus voorziet het museum extra animatie om het verorberen van je zelf meegebrachte picknick zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Ontdek hier het volledige programma. 


Op schattenjacht met Vlieg in het Taxandriamuseum

vanaf 6 jaar

Deze zomer vertelt Vlieg geurende verhalen in het geschiedkundig Taxandriamuseum. Maar gelukkig hoef je ze niet allemaal te ruiken! In het begin van de vorige eeuw geloofden kantwerksters bijvoorbeeld dat een slecht ruikende adem nadelig was voor het zuiver houden van de kant. Als remedie dronken ze voordien steeds een slok jenever. Omdat kinderarbeid gangbaar was, moesten ook de kinderen dat doen. Stel je voor!

Met een tablet in de hand volg je het spoor van allerlei geurtjes en weetjes op zoek naar de schatkist van Vlieg. We beloven dat die wél lekker ruikt!

Kinderen hebben een eigen kamer in het museum waar ze mogen knutselen, kleuren of zich verkleden in een historische figuur. Na je bezoek is de gezellige achtertuin een heerlijke plek om te verpozen.

Vlieg door Turnhout

Hopelijk is je reukorgaan degelijk in vorm deze zomer, want Vlieg verstopte maar liefst zes schatkisten in de stad. Haal je stempelkaart in één van de locaties en onderneem alle zoektochten. Na het vinden van de schatkist krijg je per locatie een stempel. Bij 2, 4 of 6 stempels kun je de kaart inleveren voor cadeautjes!

Zomer in de musea

Ontdek ook wat er in het Speelkaartenmuseum en het Begijnhofmuseum te beleven is tijdens de zomermaanden!