Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Schenker worden

Het Speelkaartenmuseum, Taxandriamuseum en Begijnhofmuseum bewaren samen een erfgoedcollectie die de identiteit van de stad Turnhout en de Antwerpse Kempen documenteert. Via een schenking, gift of nalatenschap maak je deel uit van ons verhaal. Op die manier lever je namelijk een bijdrage aan conservatie, restauratie, wetenschappelijke onderzoek en educatie.

Via een schenking

Overweeg je een schenking van een object, documentatiemateriaal of archief aan het Speelkaartenmuseum, Taxandriamuseum en Begijnhofmuseum? Ben je in bezit van een stuk dat waardevol kan zijn voor onze collectie? Dan kun je contact opnemen via een mailtje aan behoudenbeheer@turnhout.be.

Bezorg bij voorkeur een foto en een korte omschrijving van het voorwerp (wie is de maker? Is het stuk gedateerd en/of gesigneerd? Hoe en wanneer is het object in jouw bezit gekomen?). Wanneer we deze gegevens ontvangen hebben, gaan we verder met de aanbieding en krijg je een bericht over het besluit. Wettelijk en internationale richtlijnen bepalen mee wat wel en niet kan opgenomen worden.

Via een handgift

Het Speelkaartenmuseum, Taxandriamuseum en Begijnhofmuseum bewaren unieke topstukken die de identiteit van de Stad Turnhout en de Antwerpse Kempen illustreert. Een financiële gift ondersteunt nieuwe aankopen en restauraties van de collectie van deze musea. Jouw bijdrage garandeert mee onze toekomst en is meer dan welkom. Neem voor informatie contact op via een mailtje aan behoudenbeheer@turnhout.be.

Aanwinsten

Zou een bepaalde collectie, een specifiek object of archief een goede aanwinst zijn voor het Speelkaartenmuseum, het Taxandriamuseum of het Begijnhofmuseum? Dan kun je contact opnemen via een mailtje aan behoudenbeheer@turnhout.be.

Stuur ons bij voorkeur een foto en korte beschrijving van het voorwerp. De aanwinsten worden vervolgens bekeken naast de criteria van de collectie van Musea Turnhout.