Schatten van Vlieg!

Schatten van Vlieg!

1 juli tot 31 augustus 2020

Iedereen is op één of andere manier een verzamelaar. De ene verzamelt stickers, de andere schelpen, stenen of zelfs haaientanden. Met veel trots presenteert het Taxandriamuseum deze zomer de aanwinsten van háár collectie gedurende de voorbije twintig jaar. Je vindt ze per thema verspreid doorheen het hele museum. Van een sabel tot een bijzondere grammofoonplaat, van het archief van de Tijlfeesten tot documenten van een verzetsstrijder. Niks voor kinderen, denk je? Dan heb je Vlieg nog niet aan het werk gezien!

Zij heeft in het museum eenwel heel boeiende en bijzondere zoektocht uitgestippeld. Download vooraf de Erfgoedapp en geniet met je gezin van Kempense klanken, heerlijke anekdotes en leuke doe-opdrachtjes. Een beleving voor het hele gezin in een veilige omgeving! 

In tegenstelling tot vorige jaren is het nodig om ook je Vlieg-bezoek vooraf te reserveren.  Doe dit bij voorkeur online. Vergeet ook niet om je smartphone mee te brengen!

Heb je nood aan meer actie? Vanaf augustus palmt kunstenaar Kristof Van Gestel de museumgarage in en kan je met je eigen bubbel deelnemen aan leuke workshops. Maak zelf een verzameling of assemblage met clean zwerfgoed. Veilig én exclusief! Boek vooraf een workshop en ontdek in juli alvast online hoe creatief je met zwerfgoed aan de slag kan! En als je de activiteit met de VLIEG-zoektocht combineert, ben je verzekerd van een gevarieerde erfgoednamiddag!

10 jaar Vlieg door Turnhout, feest!

De Turnhoutse schatkistverstoppers vieren dit jaar hun tiende verjaardag, hoera! Ze hadden dit graag groots gevierd samen met alle schatkistjagers. Dat is helaas niet mogelijk nu. Maar ze trakteren je wel op een extra zoektocht doorheen de stad! Ga op trot! Aan de zeven Turnhoutse locaties hangt een afbeelding van een voorwerp dat geluid maakt, en er is ook een leuke opdracht te vervolledigen! Vul bij elke locatie de naam in van het voorwerp op je schatkaart, heb je alle voorwerpen gevonden? Dan vond je ook de oplossing! Deze kan je online invullen of met je schatkaart indienen in de brievenbus van de bibliotheek. Bezorg je oplossing voor 7 september en maak kans op een tof pretpakket aan het einde van de zomer! Tijdens de openingsuren kan je op alle locaties deelnemen aan een zoektocht binnen of buiten om een Klankboekje van Vlieg te verdienen, vergeet voor je zoektocht binnen niet even vooraf te reserveren via de website van het Speelkaartenmuseum, Taxandriamuseum of het Begijnhofmuseum!

Veel plezier! Dit zijn de zeven Turnhoutse locaties waar Vlieg zich goed heeft geamuseerd:

  • Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10
  • Begijnhofmuseum, Begijnhof 56
  • De Warande, Warandestraat 42
  • Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18
  • Natuurpunt Museum, Graatakker 11
  • Stadsboerderij, Veldekensweg 10
  • Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28

Meer informatie over de Schatten van Vlieg door Turnhout vind je hier.