Digitale lezing over Warandestraat: deel drie

25
maart
2021

De Taxandriakring wil graag voor de nodige afleiding zorgen met een derde digitale lezing over de (bouw)geschiedenis van de Warandestraat, nadat de eerste twee lezingen met veel interesse werden bekeken. Het gaf de kring de motivatie om het volledige verhaal te brengen en zodus een derde en laatste reeks filmpjes te maken.

De eerste twee delen kenden veel interesse.  Daarom leek het ons aangewezen om het volledige (bouw-)historische verhaal van deze straat te brengen en maakten we een derde en laatste reeks filmpjes. 

 Via deze link komt u bij de digitale lezing terecht.

In maar liefst 17 filmpjes van een kwartier wordt de geschiedenis van de huizen van de Warandestraat tussen de Sint-Antoniusstraat en de Watertoren besproken, net zoals van de huizen van de Gemeentestraat. Na het derde filmpje ziet u als extraatje unieke beelden i.v.m. de afbraak van het oude gasthuis en de bouw van het culturele centrum.

De Taxandriakring geeft graag nog een praktische tip mee:
"Eenmaal het nieuwe scherm is geopend, drukt u linksonder op het driehoekje om het filmpje te starten; onderaan rechts staan vier pijltjes waarmee u het scherm kan vergroten en de afbeeldingen beter kan bekijken. Wanneer u de filmpjes op het volledige scherm bekijkt, moet u op het einde van elk filmpje op 'Esc' drukken en nadien het volgende filmpje aanklikken."