Zomer in het Taxandriamuseum

6
juli
2021

Schattenjagen en kruisboogschieten

Vlieg vraagt je deze zomer om het Taxandriamuseum te bekijken door de ogen van iemand anders. Hoe zou een voetbalsupporter of vogelspotter kijken naar collectiestukken uit de geschiedenis van de Antwerpse Kempen? Ga de uitdaging aan en breng de zoektocht tot een goed einde!

Stoere museumbezoekers kunnen in de tuin hun kruisboog-skills trainen. Hoeveel personages uit het museum weet jij te raken? Zowel in de voortuin als in de mooie achtertuin van het museum neem je tussendoor een rustgevende pauze aan de tafeltjes of picknickbank.

 

Picknick op dinsdagmiddag

Diezelfde museumtuin komt iedere dinsdagmiddag van augustus tot leven tijdens de ‘picknick in de museumtuin’. Van 12 uur tot 14 uur is er dan doorlopend leuke animatie voorzien en geniet je er gezellig samen van je eigen picknick.

 

Tentoonstellingen

In het museum ontdek je tijdens de zomermaanden de fototentoonstelling ‘Twee eeuwen Valkerij’, waar beelden van vroegere beroepsvalkeniers gecombineerd worden met recente foto’s van valkerij. Wist je trouwens dat de valkerij op de lijst van UNESCO Immaterieel Werelderfgoed pronkt?

Ook de tijdelijke expo ‘AANwinsten UITgestald – 20 jaar verzamelwoede’ gaat de laatste maanden in. Benieuwd welke bijzondere schatten en verhalen het museum de laatste 20 jaar geschonken kreeg of aankocht? Je ontdekt het thematisch in iedere kamer van het museum.

 

Praktisch:

  • We vragen je om je bezoek vooraf te reserveren. Voor de picknick op dinsdag is reserveren niet van toepassing. Wil je graag een gids boeken? Dat kan via Toerisme & UiT. Klik hier voor meer info.
  • Prijs: de toegang tot het museum is gratis voor -18-jarigen, het ontlenen van de tablets voor de zoektocht is kosteloos. Raadpleeg hier de andere toegangsprijzen.
  • Geschatte duur: 1 uur en 30 minuten.
  • Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 14 tot 17 uur. Zondag van 11 tot 17 uur. Op de picknick-dinsdagen opent het museum al om 12 uur, voor een museumbezoek dien je steeds apart nog te reserveren.