Zolder wordt voorbereid voor nieuwe expo

oktober
2018

Op de zolder van het Taxandriamuseum wordt nu het verhaal van de Turnhoutse kantwerksters in de 19de en 20ste eeuw verteld. Op 16 november maakt deze opstelling echter plaats voor een tentoonstelling met nooit eerder getoonde collectiestukken van het museum Tempelhof in Beerse en het Taxandriamuseum.

'Handwerk Bandwerk - Neuzen in een Kempense kleerkast' focust niet enkel op historische kledij, maar ook op de Turnhoutse kledingwinkels van weleer. De expo zal zichtbaar zijn doorheen heel het museum: de invulling wordt immers gebaseerd op de thema's van de verschillende zalen. En uiteraard komt ook kant aan bod.
Leerlingen van de afdeling Mode van het Heilig Graf zorgen voor de hedendaagse insteek.

Wij verontschuldigen ons voor deze tijdelijke sluiting en kijken graag mee uit naar de start van de tentoonstelling op 16 november!