Taxandriamuseum heropent op 1 juli!

14
mei
2020

De medewerkers van het museum zijn bijzonder opgetogen dat de Nationale Veiligheidsraad aan de musea groen licht gegeven heeft voor een heropening. Hoewel we de afgelopen weken aan de slag gingen om onze collectie tot in de huiskamers van het publiek te brengen, gaat er niks boven rondwandelen in een museum, de wereld even vergeten en live genieten van de collectie.

Toch blijft het Taxandriamuseum nog even gesloten, en daar is een goeie reden voor. Op 1 juli start de nieuwe tentoonstelling 'AANwinsten UITgestald', die een selectie van de aanwinsten van het museum en het Stadsarchief gedurende de afgelopen 20 jaar presenteert. De expo wordt thematisch opgebouwd doorheen het hele museum. Omdat we tijdens de opbouw de veiligheidsmaatregelen tegen Covid-19 niet ten volle kunnen garanderen, blijft het museum gesloten tot 1 juli.

Tegelijkertijd worden de voorbereidingen getroffen voor 'De Collectieve Collectie', een participatief project met kunstenaar Kristof Van Gestel.

En ook de kindjes worden niet aan hun lot overgelaten. De zoektocht van VLIEG komt er natuurlijk aan, dit jaar lekker veilig mét de Erfgoedapp!