Sieg und Friedens Münze

2018

In een wisselend ritme kiezen de locaties van Archief & Musea Turnhout maandelijks een object van de maand dat telkens tentoongesteld wordt met een begeleidende objectfiche. Deze fiche is overigens te verkrijgen op tien openbare plaatsen in de stad.

Eenmaal per jaar krijgt een gastmuseum het aanbod om een object voor te stellen. Dit jaar is dat het Stedelijk Museum Hoogstraten dat voor de 'Sieg und Friedens Münze' koos. Naar aanleiding van het Congres van Wenen (na de val van Napoleon) wordt een munt geslagen met aan de voorkant veertien namen van staatshoofden en militairen die bijdroegen tot de val van Napoleon. Op de achterzijde zijn de belangrijkste geallieerde overwinningen opgenomen. Ook de Slag van Hoogstraten (Hochstraaten)!

Lees hier de volledige fiche of ga de munt bekijken in het Stedelijk Museum Hoogstraten, Begijnhof 9.

Sieg und Friedens MünzeSieg Und Friedens Münze 2