Primeur: breng een virtueel bezoek aan het museumdepot!

2020

ICOM (Internationale vereniging voor musea) wil musea helpen om hun collecties digitaal te presenteren door een betaalbare applicatie aan te bieden: Matterport. Door de quarantaine en de sluiting van de voorbije maanden is dit project in een hogere versnelling geraakt. ICOM selecteerde Musea Turnhout om deel uit te maken van de primeur, en lanceerde de rondleiding op Interational Museum Day.

Als eerste digitale rondleiding kozen de Turnhoutse musea voor een toer door het museumdepot, een ruimte die tot de verbeelding spreekt en zelden of nooit toegankelijk is voor het publiek. Door de inrichting en de optimale (klimatologische) omstandigheden kan het Turnhoutse depot overigens als voorbeeld dienen voor de sector.  Het is bovendien het allereerste museumdepot in Vlaanderen dat digitaal bezocht kan worden.

Wandel er zelf eens virtueel rond en bekijk met je eigen ogen hoe niet-tentoongestelde museumvoorwerpen bewaard worden.

Museumdepot