Met je kinderen

Kruisboogschieten in het museum

Hert - KruisboogSchieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen maar kurkenstoppen. In de jachtkamer van het museum zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Vreemd, er staat ook een echt hert! Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!

Voor wie?

  • Voor kinderen van 4 tot 12 jaar

Wanneer? 

  • Zaterdag 10 februari 2018 tot en met zondag 18 februari tijdens de openingsuren.

Prijs?

  • Kinderen tot 12 jaar: gratis - volwassenen: 5 euro
  • Leden van de gezinsbond: kinderen tot 12 jaar: gratis - volwassenen: 2,50 euro - senioren / vrijetijdsparticipatie: 1,50 euro

Hotel Taxandria

KrokuskriebelsIn het museumgebouw logeerden vroeger verschillende belangrijke figuren. Ben je nieuwsgierig naar de gasten van Hotel Taxandria? Ga dan in elke kamer op zoek met je boekje en kom meer te weten over de vrouwen van Turnhout, het laatste hert, de torenwachter, de internaatstudente, de verzamelaar, de archeoloog, de kantwerkster, enz.

Doorheen de toffe opdrachten verneem je leuke weetjes over de geschiedenis van de streek. 

Voor wie?

  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Wanneer? 

  • Zaterdag 10 februari 2018 tot en met zondag 18 februari tijdens de openingsuren.

Prijs:

  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 1 euro / volwassenen: 5 euro
  • Leden van de Gezinsbond: kinderen tot 12 jaar: 0,5 euro - volwassenen: 2,50 euro


Deze activiteiten passen binnen 'Krokuskriebels', een initiatief van de Gezinsbond met de steun van de Vlaamsse overheid. Het volledige aanbod van Krokuskriebels 2018 vind je op www.krokuskriebels.be

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden.  


Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen tot 12 jaar

Elke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Taxandriamuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

Op schattenjacht met VliegVLIEG is in de zomer altijd bijzonder ijverig in Turnhout. Je kunt er op zoek naar maar liefst zeven schatkisten: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Op elke plaats kun je een stempelkaart krijgen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Ook tegen volgende zomer werkt het museum weer een boeiende zoektocht uit. We kijken nu al uit naar een perfecte schuilplaats voor de schatkist!