Met je kinderen

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden.  

Kunstendag voor Kinderen - Teken of schilder een hert of valk!

In het Taxandriamuseum kun je verschillende opgezette dieren bewonderen. In de Jachtkamer vertelt de docent er meer over deze  en leer je ook hoe je de dieren in een fraaie tekening kunt 'vangen'.

  • Wanneer: zondag 19 november 2017 van 14 tot 16 uur
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Deelname: 2 euro, inclusief materiaal
  • Reserveren: taxandriamuseum@turnhout.be


Zoektocht TaxandriamuseumZoektocht 'Hotel Taxandria'

Voor kinderen van 10 tot 12 jaar is een zoektocht beschikbaar om de geschiedenis van Turnhout en de regio spelenderwijs te leren kennen. 
De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'. De bijhorende brochure bevat bovendien leuke weetjes!

  • Prijs: 1 euro per brochure

 


Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen tot 12 jaar

Elke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Taxandriamuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

Op schattenjacht met VliegVLIEG is in de zomer altijd bijzonder ijverig in Turnhout. Je kunt er op zoek naar maar liefst zeven schatkisten: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Op elke plaats kun je een stempelkaart krijgen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Ook tegen volgende zomer werkt het museum weer een boeiende zoektocht uit. We kijken nu al uit naar een perfecte schuilplaats voor de schatkist!