Met je kinderen

Schatten van Vlieg

Vlieg heeft in het museum een wel heel boeiende en bijzondere zoektocht uitgestippeld. Download vooraf de Erfgoedapp en geniet met je gezin van Kempense klanken, heerlijke anekdotes en leuke doe-opdrachtjes. Een beleving voor het hele gezin in een veilige omgeving! 

In tegenstelling tot vorige jaren is het nodig om ook je Vlieg-bezoek vooraf te reserveren.  Doe dit bij voorkeur online. Vergeet ook niet om je smartphone mee te brengen!

Heb je nood aan meer actie? Nog tot december palmt kunstenaar Kristof Van Gestel de museumgarage in en kan je met je eigen bubbel deelnemen aan leuke workshops. Lees hier meer over 'De Collectieve Collectie'.

Meer info over de schattenzoektocht vind je hier!

De Turnhoutse musea hebben een goed gevuld zomerprogramma, bekijk het volledige overzicht.

 

Leuke museumactiviteiten voor thuis!

Binnen vier vaste rubrieken kun je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info! 

 

Herberg Taxandria

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus is deze ruimte voorlopig afgesloten.

Jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden!

© Hans Van Geel


Kruisboogschieten in het museum

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus is deze ruimte voorlopig afgesloten.

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen, maar kurkenstoppen. In de Jachtkamer zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!

Kruisboogschieten


Educatieve zoektocht

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de geschiedenis van onze stad en streek leren kennen via een zoektocht. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'.  De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat  bovendien leuke weetjes.

Prijs: 1 euro per zoektocht

De zoektocht kwam tot stand dankzij Lions Club Turnhout en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring TaxandriaIdeeweb zorgde samen met Creamus voor de uitvoering.

Zoektocht Taxandriamuseum