Met je kinderen

Krokuskriebels: Kruisboogschieten in een museum?!

Met je gezin

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de eeuwse Huis metten Thoren wel!  Hendrik Wiske, het laatste hert van Turnhout, begeleidt je in de Erfgoedapp zodat je zelf een mini kruisboog kan proberen. Hij neemt je ook mee naar de Jachtkamer en de Herberg om te quizzen en knutselen. Zo begrijp je al spelend waarom de Kempense bossen en heide een waar jachtparadijs waren voor de hertogen van Brabant!  Je kan de Erfgoedapp op je eigen toestel openen of een leentoestel van het museum gebruiken.

  • Ideaal voor 4 tot 12 -jarigen
  • 13 tot 21 februari, tijdens openingsuren musea.
  • Toegangstarief museum (-18 gratis). 50% leden Gezinsbond en VRIJUIT op vertoon van hun lidkaart.
  • Meld je bezoek vooraf aan via mail (taxandriamuseum@turnhout.be) of telefoon (014 43 63 35)
  • Download de Erfgoedapp vooraf op je smartphone of tablet zodat je bezoek extra vlot kan verlopen. Aan de balie zijn ook een beperkt aantal tablets ter beschikking. 

Website Krokuskriebels

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info! 

Zoektocht: Schatten en Aanwinsten

Iedereen is op één of andere manier verzamelaar. Met veel trots presenteert het Taxandriamuseum nieuwe aanwinsten van de afgelopen 20 jaar, verspreid over het hele museum. Doorheen de kamers loopt ook een bijzondere zoektocht vol Kempense klanken, heerlijke anekdotes en leuke doe-opdrachtjes. Een beleving voor het hele gezin, voor het eerst met de Erfgoedapp!  

Tip: Breng je smartphone of tablet mee en installeer de Erfgoedapp al even vooraf! 

Veel zoekplezier!

 

Herberg Taxandria

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus is deze ruimte voorlopig afgesloten.

Jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden!

© Hans Van Geel


Kruisboogschieten in het museum

Omwille van de maatregelen rond het coronavirus is deze ruimte voorlopig afgesloten.

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen, maar kurkenstoppen. In de Jachtkamer zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!

Kruisboogschieten


Educatieve zoektocht

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de geschiedenis van onze stad en streek leren kennen via een zoektocht. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'.  De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat  bovendien leuke weetjes.

Prijs: 1 euro per zoektocht

De zoektocht kwam tot stand dankzij Lions Club Turnhout en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring TaxandriaIdeeweb zorgde samen met Creamus voor de uitvoering.

Zoektocht Taxandriamuseum