Met je kinderen

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden.  

Kunstendag voor Kinderen

jachttafereelHeel lang geleden was Turnhout omringd door uitgestrekte bossen. Het was er mysterieus en stil. Achter elke struik kon een rover vandaan komen of, wie weet, een vreemd wezen. Er leefden heel veel dieren die je nu nog maar zelden tegen komt in een bos. Ook wolven vonden er hun plekje en je kon ze 's nachts vanuit je bed horen huilen. De edellieden van ons Turnhoutse kasteel lieten graag aan elkaar zien dat ze niet bang waren van een beetje bos. Ze jaagden er op het edelhert en andere dieren. Zo konden ze  natuurlijk veel indruk maken op de jonkvrouwen, die giechelend toekeken naar hun 'helden'.

Wil je meer weten over dit spannende stukje geschiedenis van Turnhout? En heb je zin om iets moois te maken over dit verhaal? Schrijf je dan in voor de workshop in het Taxandriamuseum.

  • Leeftijd: van 8 tot 12 jaar (max. 8 deelnemers)
  • Deelname: 2 euro inclusief materialen
  • Docente: Hannelore Van Even
  • Wanneer: zondag 19 november 2017 van 14 tot 16.30 uur
  • Waar: Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28, Turnhout
  • Reserveer je plaatsje via taxandriamuseum@turnhout.be of 014 43 63 35

Turnhout biedt voor Kunstendag voor Kinderen maar liefst 22 activiteiten aan op 7 locaties. Bekijk ze hier! Het volledige aanbod van 'Kunstendag voor Kinderen' vind je op de algemene website.


Zoektocht TaxandriamuseumZoektocht 'Hotel Taxandria'

Voor kinderen van 10 tot 12 jaar is een zoektocht beschikbaar om de geschiedenis van Turnhout en de regio spelenderwijs te leren kennen. 
De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'. De bijhorende brochure bevat bovendien leuke weetjes!

  • Prijs: 1 euro per brochure

 


Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen tot 12 jaar

Elke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Taxandriamuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

Op schattenjacht met VliegVLIEG is in de zomer altijd bijzonder ijverig in Turnhout. Je kunt er op zoek naar maar liefst zeven schatkisten: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Op elke plaats kun je een stempelkaart krijgen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Ook tegen volgende zomer werkt het museum weer een boeiende zoektocht uit. We kijken nu al uit naar een perfecte schuilplaats voor de schatkist!