Met je kinderen

Op schattenjacht met Vlieg door Turnhout

Schattenjagers werden weer verwend deze zomer! VLIEG had opnieuw zeven schatkisten verstopt in Turnhout. Wie drie of meer locaties bezocht heeft, kan zijn/haar stempelkaart nog tot zaterdag 15 september 2018 inruilen voor cadeautjes. Dit kan enkel in de Bibliotheek (Kasteeldreef 10).
Volgende zomervakantie is VLIEG er weer!

Kantklossen voor kinderen


Kunstendag met Kinderen: Klossen maar! (vanaf 8 jaar)

In Turnhout klinken nog steeds de houten kantklosjes! Twee eeuwen geleden kon je het ambacht leren in één van de vele kantscholen. Vandaag geeft Inge Deleu van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten de stiel mee aan kinderen vanaf 8 jaar. Verwacht je niet aan oubollige lapjes maar aan kleurrijke eigentijdse artistieke creaties!

  • Zondag 18 november 2018 van 14 tot 17 uur
  • Kosten: 2 euro per persoon, incl. materialen
  • Leeftijd: vanaf 8 jaar (ouders zijn welkom om mee te doen)
  • Inschrijven via taxandriamuseum@turnhout.be 

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden!

Kruisboogschieten

Kruisboogschieten in het museum

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen, maar kurkenstoppen. In de Jachtkamer zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!
Deze activiteit kan doorlopend gebeuren, uiteraard in aanwezigheid van een volwassene.

Educatieve zoektocht

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de geschiedenis van onze stad en streek leren kennen via een zoektocht. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'.  De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat  bovendien leuke weetjes.

Prijs: 1 euro per zoektocht

De zoektocht kwam tot stand dankzij Lions Club Turnhout en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring TaxandriaIdeeweb zorgde samen met Creamus voor de uitvoering.

Zoektocht Taxandriamuseum