Met je kinderen

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden.  


Zoektocht TaxandriamuseumZoektocht 'Hotel Taxandria'

Voor kinderen van 10 tot 12 jaar is een zoektocht beschikbaar om de geschiedenis van Turnhout en de regio spelenderwijs te leren kennen. 
De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'. De bijhorende brochure bevat bovendien leuke weetjes!

  • Prijs: 1 euro per brochure

 


Picknick & workshop kantklossenkantkossen kinderen

Kantklossen is weer springlevend, ook bij de jeugd! Docente Inge Deleu helpt je op weg met kantklosjes en kleurrijk garen. Voorkennis is niet nodig, een beetje geduld wel. Bij mooi weer klossen we in de prachtige tuin van het museum. Na de workshop ga je trots naar huis met een zelfgemaakt kantwerkje!

De workshop is gekoppeld aan een picknick die je in de voormiddag samen klaar maakt in jeugdcentrum de Wollewei. Smullen gebeurt in de tuin van het Taxandriamuseum!

  • Maandag 7 augustus 2017 van 9 tot 17 uur
  • Afspraak aan JC de Wollewei, Draaiboomstraat 6, Turnhout - 's middags wandelt het groepje onder begeleiding naar het Taxandriamuseum
  • Voor jongens en meisjes van 7 tot 9 jaar
  • Maximum 8 deelnemers
  • Deelname: 10 euro
  • De organisatie zorgt voor het nodige materiaal
  • Inschrijven kan vanaf 18 mei 2017 via Turnhout Speelt


Op schattenjacht met VLIEG

1 juli tot 31 augustus 2017
Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Elke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Taxandriamuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

Op schattenjacht met VliegVLIEG is altijd bijzonder ijverig in Turnhout. Je kunt er op zoek naar maar liefst zeven schatkisten: tussen boeken,
in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Wil je ze vinden? Gebruik je speurneus, want het thema van de schattenjacht dit jaar is ‘Ruik jij wat ik ruik’. Vers gemaaid gras, een pas geschilderd doek of een heel oud boek … je reukorgaan klopt overuren deze zomer!

In elke schatkist vind je een geurpakje boordevol spelletjes…én een geheime geur! Bovendien kun je op elke plaats een stempelkaart krijgen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Hier heeft Vlieg de andere zes schatkisten verborgen: