Met je kinderen

Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden!

Krokusvakantie: Museumstage

max. 12 deelnemers
Donderdag 27 februari van 9 tot 16.30 uur

Een exclusieve ontdekkingstocht achter de schermen van de Turnhoutse musea voor nieuwsgierige en leergierige creatievelingen. Daar waar bezoekers nooit komen leren we al doende de kneepjes van het museumvak. Grijp je kans om een officiële badge te verdienen!

Wie:      2010 – 2006
Waar:    Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18
Prijs:     10 euro
Extra:    Een lunchpakket met drankjes en tussendoortjes meebrengen. Voor- en naopvang mogelijk van 8.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 17.15 uur. 

Schrijf je in! 

Paasvakantie: Museumstage

Max. 12 deelnemers
Dinsdag 7 april van 9 tot 16.30 uur 

De exclusieve ontdekkingstocht achter de schermen van de Turnhoutse musea voor nieuwsgierige en leergierige creatievelingen krijgt vervolg! Ontdek vandaag weer een ander museumvak en ga vooral zélf aan de slag! Opnieuw valt er een officiële badge te verdienen.

Wie:        2010 – 2006 
Waar:
     Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18
Prijs:      10 euro
Extra:     Een lunchpakket met drankjes en tussendoortjes meebrengen. Voor- en naopvang mogelijk van 8.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 17.15 uur 

Schrijf je in!

Kruisboogschieten in het museum

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen, maar kurkenstoppen. In de Jachtkamer zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!
Deze activiteit kan doorlopend gebeuren, uiteraard in aanwezigheid van een volwassene.
 Kruisboogschieten

Educatieve zoektocht

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de geschiedenis van onze stad en streek leren kennen via een zoektocht. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'.  De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat  bovendien leuke weetjes.

Prijs: 1 euro per zoektocht

De zoektocht kwam tot stand dankzij Lions Club Turnhout en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring TaxandriaIdeeweb zorgde samen met Creamus voor de uitvoering.

Zoektocht Taxandriamuseum