Met je kinderen

Textieldrukken

De rondleiding door de textieltentoonstelling ‘Handwerk Bandwerk – neuzen in een Kempense kleerkast’ is het startpunt om zelf tote bags te ontwerpen. Met stempels, textielverf en buttons gaan de deelnemers aan de slag om een unieke, eigen creatie van een katoenen zak te maken. Wie liever een t-shirt, kussensloop of andere katoenen drager bedrukt, mag dat ook meebrengen!

  • Donderdag 22 augustus 2019 van 14 tot 16 uur
  • Voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Prijs: 6 euro
  • Inschrijven via Turnhout Speelt vanaf 23 mei
  • Breng een effen katoenen shirt en eventueel een tussendoortje mee!

Schilderen


Op schattenjacht met Vlieg

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er een schatkist van VLIEG verstopt in het Taxandriamuseum. Een zoektocht doorheen de museumzalen leidt naar de juiste locatie. In Turnhout zijn zelfs zeven schatkisten te vinden op evenveel locaties. Wie er minstens drie aandoet, krijgt extra cadeautjes! Oefen alvast je smaakpapillen want het thema van dit jaar is 'Proef jij wat ik proef?'

Schattenjacht van VLIEG


Herberg Taxandria

Onze jonge bezoekers hebben een eigen plek in het Taxandriamuseum. In 'Herberg Taxandria' kunnen ze tekenen, knutselen en zich verkleden!


Kruisboogschieten in het museum

Schieten in een museum, kan dat? In de kelder van het 16de-eeuwse Huis metten Thoren wel! Wees gerust, we gebruiken geen pijlen, maar kurkenstoppen. In de Jachtkamer zie je de kruisbogen nog aan de muur hangen. Al van in de middeleeuwen waren de heide- en bosgebieden in de Kempen een waar jachtparadijs voor de hertogen van Brabant. Test zelf een miniversie van een kruisboog uit!
Deze activiteit kan doorlopend gebeuren, uiteraard in aanwezigheid van een volwassene.
 Kruisboogschieten


Educatieve zoektocht

Kinderen van 10 tot 12 jaar kunnen de geschiedenis van onze stad en streek leren kennen via een zoektocht. De opdrachten zijn gevarieerd, interactief en gebaseerd op de verschillende personages van 'Hotel Taxandria'.  De tocht kan individueel of in groepjes gedaan worden. De bijhorende brochure bevat  bovendien leuke weetjes.

Prijs: 1 euro per zoektocht

De zoektocht kwam tot stand dankzij Lions Club Turnhout en de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring TaxandriaIdeeweb zorgde samen met Creamus voor de uitvoering.

Zoektocht Taxandriamuseum