Met je klas naar het Taxandriamuseum!

Zoektocht Hotel Taxandria (Basisonderwijs)

Zelfstandig bezoek

Specifiek voor leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar: in elke kamer van het Taxandriamuseum maken ze kennis met de verschillende bewoners van “Hotel Taxandria”. Ze voeren de gevarieerde opdrachten uit en vernemen zo leuke anekdotes over de cultuur en geschiedenis van de Kempen. Met de bijhorende brochure die ze mogen houden, kunnen ze de zoektocht individueel of in groepjes tot een goed einde brengen.

Wie weet is er nog wel even tijd om te kruisboogschieten in de tuin of in de kelder? In de klas kunnen ze achteraf nog een leuk aandenken knutselen met behulp van ons YouTube kanaal. Kortom, een leuk pakket voor een namiddagje zonder zorgen; ook voor andere leerjaren die een vrije toer door het museum doen.

Kruisboogschieten in een museum?! (Secundair onderwijs)

Zelfstandig bezoek

Naast de vaste opstelling ‘Hotel Taxandria’ waarbij je in elke kamer kennis maakt met een andere gast en dus een ander aspect van de Kempense geschiedenis en cultuur, loopt er ook de tentoonstelling 'Aanwinsten Uitgestald'. In elke thematische kamer kan je collectiestukken bewonderen die de laatste 20 jaar verzameld maar nog nooit getoond werden. In de tuin (en in de kelder bij slecht weer) is er een kruisboogstand waar je op enkele Turnhoutse figuren kan mikken. Leggen de leerlingen de link met wat ze binnen in het museum zagen?

Praktisch:

• Prijs: 10 euro per klas voor de brochures van de zoektocht, de toegang tot het museum is gratis voor -18-jarigen en hun begeleiders
  • Geschatte duur: 1 uur en 30 minuten
  • Een datum reserveren kan via taxandriamuseum@turnhout.be of 014 43 63 35.
  • Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 14 tot 17 uur. Starten om 13.30 uur kan op aanvraag.

Reserveren

• Geef de naam van je school, gemeente/stad, leerjaar, aantal kinderen en volwassen begeleiders door.
  • Laat een mailadres achter waarop onze educatieve medewerker contact opneemt voor het verloop van het bezoek en extra tips.