Het hert is terug!

4
februari
2021

In 2012 deed Hendrik Wiske van He(e)rtum intrede in het Taxandriamuseum om het belang van de jacht voor de groei van de stad Turnhout kracht bij te zetten. De hertogen van Brabant verbleven immers vaak in Turnhout om te jagen in de uitgestrekte bossen rondom het kasteel. Van daaruit kwam onze stad tot bloei.
De naam van het hert verwijst naar Hendrik I, die Turnhout in 1212 stadsrechten gaf, en naar Wiske van Heertum, de dame die het laatste hert van Turnhout in haar tuin zou hebben gezien.

Na bijna tien jaar was het tijd voor een make-over. Het opgezette hert was in die periode al flink wat haren verloren, en ook de huid onderaan haar buik was losgekomen. Taxidermist Sander Lollinga nam Hendrik Wiske vakkundig in behandeling. Nu kan het prachtige dier weer volop de harten stelen van de museumbezoekers! 

Het verhaal van het belang van de jacht voor de ontstaansgeschiedenis wordt verteld in de Jachtkamer van het museum. Nieuwsgierig geworden? Reserveer je bezoek telefonisch (014 43 63 35) of per mail.

Jachtkamer met hert