De geschiedenis van Turnhout in een notendop

Wie was eigenlijk die generaal naar wie de Generaal Van der Merschstraat precies genoemd is? In welk jaar kreeg Turnhout marktrechten? Tot wanneer hoorde Oud-Turnhout bij Turnhout?

Kasteel TurnhoutHistorici Bert Hendrickx en Bert Tops slaagden erin om de geschiedenis van Turnhout samen te vatten in 20 bladzijden. Het boekje in handig zakformaat kwam tot stand in nauwe samenwerking met de Koninklijke Geschied- en Oudheidkundige Kring Taxandria. De publicatie september wordt het gratis aangeboden aan iedereen die iets meer wil weten over het Turnhoutse verleden. Een must have!

De geschiedenisbrochure is verkrijgbaar in het Taxandriamuseum, het Begijnhofmuseum, het Museum van de Speelkaart, het Stadsarchief en Toerisme & UiT. Ga een exemplaar halen en imponeer je vrienden en familie nadien met historische weetjes over onze stad en streek!