Archeologiedagen: Glitter en glamour op je blouse

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig want ze vertellen iets over ons verleden: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, hoe zagen hun woningen eruit?

Tijdens het weekend van 15 en 16 juni vindt de tweede editie van de Archeologiedagen plaats. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kun je deelnemen aan leerrijke, avontuurlijke en speelse activiteiten om meer te weten te komen over archeologie in al haar facetten. Ook in het Taxandriamuseum!

Maak je eigen gadget

Het museum bewaart een prachtige schijfvormige fibula, afkomstig uit een graf uit de Merovingische periode. Met stofjes, glitters en edelstenen maken de deelnemers een eigen, hedendaagse versie van de mantelspeld: een prachtig gadget om kledij te pimpen!

Mantelspeld

De workshop is voor kinderen, vergezeld van hun (groot)ouders. Inschrijven is niet nodig, de activiteit wordt doorlopend aangeboden en duurt ongeveer een half uur. Uiteraard kun je ook de kledingtentoonstelling ‘Handwerk Bandwerk’ en de archeologieafdeling bezoeken. Vorig jaar liet de toen 8-jarige Nard weten: “Ik vond het superleuk om de échte potten in het museum te bestuderen met het vergrootglas”. Een archeoloog in wording!

  • Zaterdag 15 juni en zondag 16 juni 2019 doorlopend tussen 14 en 16.30 uur
  • Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28
  • Voor kinderen, vergezeld van hun (groot)ouders
  • Prijs: 5 euro – 3 euro – tot 18 jaar: gratis
  • Het volledige aanbod van de archeologiedagen vind je hier.